• Front1
  • Front2
  • Front3
  • Front4

Saltå Kvarn

Ända sedan starten 1964 förädlar Saltå Kvarn ekologiskt odlad spannmål till mjöl, kross, flingor, gryn och müsli i kvarnen i Järna.
Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre, och har högre kvalitet. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen eller konsistensgivare.

Saltå Kvarn vill inte bara minimera matens miljöpåverkan, de vill bidra till en positiv effekt på miljön. Därför har de tillsammans med sina svenska ekologiska odlare tagit fram Saltås verktygslåda för en bättre värld. I den finns 155 miljöförbättrande åtgärder att inspireras av. Ju fler insatser odlaren väljer att genomföra på sin gård desto mer betalas för spannmålen. Åtgärderna syftar till att öka den biologiska mångfalden, minska övergödningen och reducera bidraget till växthuseffekten.

Företagets totala sortiment omfattar idag cirka 150 ekologiska produkter från hela världen som bönor, linser, pasta, ris, olivolja, torkad frukt, juice, nötter och mycket mer.

Läs mer om Saltå Kvarn

 

LHV

Lilla Harrie Valskvarn är Sveriges äldsta kvarn och tillhör en av Sveriges största mjölproducenter av vete och råg och förädlar drygt 120 000 ton om året. Det finns två produktionsenheter, Lilla Harrie (norr om Lund) och Västra Frölunda (söder om Göteborg).

 

Läs mer om Lilla Harrie Valskvarn AB

 

 

 

Fler artiklar...

Back to top