Våra medlemmar

Abdon Mills
Familjeföretaget Finax är ett av de ledande cerealieföretagen i Norden. Huvudkontoret finns i Helsingborg, där också de egna kvarnar ligger. Här tillverkars mjöl, brödmixer och inte minst Finax välkända müsliblandningar. Redan i slutet av 70-talet lanserade Finax Sunt & Gott, den första svenska müslin som fortfarande är en av Sveriges mest välkända och köpta! Ett annat område där Finax är ledande är inom det glutenfria produktsortimentet.

Barilla Sverige
Bageriet Wasa grundades 1919 i Sverige och har ingått i den italienska BARILLA-koncernen sedan 1999. Knäckebrödet har rötter som går ända tillbaka till medeltiden då det bakades i Sverige och Finland för att ta vara på grödor under de långa och kalla vintrarna. Wasa säljer knäckebröd och andra bageriprodukter i 40 länder, bl.a. i Skandinavien, Tyskland, Polen, Holland, Frankrike och Italien, men även i USA.

Berte Qvarn
Berte Qvarn är Sveriges äldsta familjeföretag och en av landets modernaste kvarnar. Berte Qvarn drivs av 13:e generationen mjölnare ur samma släkt och har en historia som spänner över mer än 430 år. Det fyra meter höga vattenfallet i Suseåns grönskande dalgång tjänar som kraftkälla. Berte Qvarn har en modern produktionsanläggning med en välutvecklad laboratoriedel för kontinuerliga tester av deras breda sortiment.

Lantmännen Cerealia
Lantmännen Cerealia utvecklar, tillverkar och marknadsför framför allt spannmålsbaserade produkter under starka varumärken som AXA, Kungsörnen, Start, Gyllenhammars, Gooh, GoGreen, Amo, Kornkammeret och Regal. Sortimentet består framför allt av frukostprodukter, mjöl, mjölmixer, pasta, pannkakor, bönor/linser och färdigrätter som säljs bland annat genom dagligvaruhandeln i norra Europa.

Frebaco Kvarn
Frebaco Kvarn AB är ett svenskt kvarnföretag som startade 1981. Företaget har sitt säte i Lidköping och framställer framför allt havregryn, flingor, couscous. Frebacos matgryner från världens alla hörn är laddade med nyttigheter. Frebacos matgrynsortiment består av sammanlagt 11 produkter. Råris, Matvete, Bulgur och Couscous är mest populära men det finns också spännande sorter som Quinoa, Kamutvete och Kornris.

Leksands Knäckebröd
I deras egen kvarn mals rågen till fullkornsmjöl, vilket innebär att de tar tillvara på hela
kornet med grodd och skal. Leksandsbröd ser också till att rågen utvecklar sin kraftiga arom för att sedan bli ett smakrikt bröd. När degen ska sättas tar deras bagare vid. De vet exakt vilken kvalitet det ska vara på mjölet, hur degen ska blandas och knådas, och hur kakorna ska gräddas för att få fram den riktiga Leksandssmaken.

Farina
Farina (som betyder mjöl på latin)är ett modernt företag med anor från 1509. Företaget har två produktionsenheter, en i Lilla Harrie och en i Västra Frölunda. Farina förmaler årligen ca 100 000 ton vete och råg vilket motsvarar ca 25% av Sveriges förbrukning av bagerimjöl. Farina strävar alltid efter att vara en tillförlitlig mjölleverantör med höga krav på både leveranssäkerhet, kvalitet och hygien. Hög kvalitet är företagets signum och för att nå dit ställs därför också höga krav på företagets leverantörer. Farina’s ambition är att alltid ha närproducerad spannmål med korta transporter från jord till bord

Nord Mills
Kvarnverksamheten bedrivs vid kvarnarna i Uppsala, Mjölby och Malmö. Det finns även
en produktionsanläggning i Järna som tillverkar frukostprodukter och pasta. Tillsammans maler Nord Mills motsvarande cirka 440 000 ton/år. Deras breda produktportfölj är avsedd att passa både det lilla konditoriet och det stora leveransbageriet eller livsmedelsföretaget. De har mjöl av vete, råg, korn och havre. Det kan vara helmalda eller siktade mjöler, rena eller blandade av olika spannmål.

Saltå Kvarn
På Saltå Kvarn har man förädlat biodynamisk spannmål sedan 1964. De vet att en skonsam behandling av råvaran ger en hög näringskvalitet. Därför mal de sitt mjöl på stenkvarnar, bakar bröd i vedeldade ugnar och samarbetar med ekologiska och biodynamiska jordbruk världen över. Med hög grad av utmalning förädlar de råvaran utan att förstöra dess naturliga värden. I kvarnen framställer de även gryn, flingor, kross och müsli med samma omsorg om råvarans kvaliteter

Strängnäs Valskvarn
Strängnäs Valskvarn är ett traditionellt privat familjeföretag som idag drivs av femte
generation mjölnare. Genom alla tider har de förknippats med gedigen kunskap om
mjölframställning, samtidigt som de gjort sig kända för att alltid kunna leverera produkter av hög kvalitet. Dagens moderna kvarn byggdes 1984 och försäljningen har sedan dess mer än fördubblats. Idag har deras anläggning en kapacitet på 180 ton vete och 40 ton råg per dygn.